Semenke od lubenice mogu biti itekako korisne

Semenke lubenice našem telu pomažu da se reši toksina, a čaj napravljen od njih naročito se preporučuje pacijentima koji žele da se reše kamena i peska u bubregu.
Semenke od lubenice mogu biti itekako korisne
Foto: Pixabay
Za pripremanje čaja potrebne su vam četiri kašike mlevenih ili sitno naseckanih semenki lubenice. Uvek koristite sveže semenke. Prelijte ih s pola litre kipuće vode i sačekajte da se voda ohladi. Procedite i odmah popijte čaj. Ovaj čaj bi trebalo piti najmanje četiri puta nedeljno.
Pored navedenog, semenke lubenice mogu vam pomoći da se rešite nadutosti zato sto sadrže vlakna koja stimulišu rad sistema za varenje. Sadrže i kalijum koji reguliše količinu vode u organizmu i smanjuje otok zglobova i stopala.
U njima su i velike količine vitamina B6, B1, C, koji jačaju imunitet. Mangan kao element u tragovima odgovoran je za zdravlje kože i kostiju.
 
Triptofan učestvuje u proizvodnji serotonina (hormona sreće) i koristi se smanjenje stresa i lečenje od kliničke depresije.
  • w/e

    01.08.2023 00:24
    gluposti
    Cuvene "Detoksifikacije" su najobicnija prevara alternativne medicine. Ljudsko telo nije glupo ni nesposobno i poseduje mehanizme za detoksifikaciju. Jetra i bubrezi rade poprilicno dobar posao. Ne znam kako neko zamislja proces detoksifikacije upotrebom praska od semenja. Semenke su uglavnom najotrovniji deo svake biljke, a o tome koliko je semenje korisno za varenje najbolje govori cinjenica da ne mozemo da ih svarimo, kao ni bilo koja druga vlakna.
    Dakle, gomila alternativne medicine, koja je u ovom slucaju vecini ljudi nepotrebna. Unosenje velike kolicine supstanci koju ne mozete da svarite samo izaziva nadutost, a moze i da iritira i izazove upalu slepog creva, koje usled toga neretko i puca (Zapitajte se zasto toliko vegana ima problem sa time).
    Ukoliko mislite da vam je potrebna detoksifikacija, pocnite tako sto cete prestati da unosite toksine u sebe.
  • Kiki

    31.07.2023 12:00
    Znaci da slobodno jedemo semenke sa lubenicom. Nece nam porasti bostan iz guzice?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.