Ideja za lagani ručak ili prilog: Tikvice sa sirom

Sve toplije temperature podstiču i želju za "laganijom" hranom.
Ideja za lagani ručak ili prilog: Tikvice sa sirom
Foto: Pixabay (ilustracija)
Zato vam donosimo ručak (ili prilog) koji se sprema za svega 10 minuta.
 
Od sastojaka biće vam potrebno 400 grama tikvica, 150 grama feta sira, 20 grama maslaca, dva do tri čena belog luka, biljno ulje i so i biber po želji.
Priprema:
 
U većem tiganju zagrejte malo biljnog ulja, pa na njemu prodinstajte kolutiće tikvica.
Tikvice dinstajte oko četiri do pet minuta dok ne dobiju lepu zlatnu boju, pa ih okrenite na drugu stranu i dinstajte još par minuta.
 
Odmaknite tikvice na ivicu tiganja i u sredinu stavite maslac. Kad se maslac rastopi, stavite naseckani beli luk i dinstajte ga pola minuta, piše City Magazine.
 
Pomešajte beli luk s tikvicama i prebacite na tanjir. Poslužite s komadićima feta sira.
 
Prijatno!
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
  • Kiler

    06.06.2024 12:34
    Cela planeta smrdi na beli luk

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Lista 12 vrsta voća sa najmanje šećera

Mnogi ljudi unose više šećera nego što su svesni - iako ga najčešće povezuju s kolačima i gaziranim pićima, šećer se krije i u brojnim svakodnevnim namirnicama.

Minut pire: Koliko je zdrav?

Instant ili minut pire krompir se često doživljava kao brza i praktična zamena za domaći pire - samo dodate vodu ili mleko, malo promešate i gotovo.

Đelato ili sladoled: U čemu je razlika?

Iako na prvi pogled deluju isto, đelato i sladoled se značajno razlikuju — ne samo po ukusu, već i po sastavu, temperaturi, količini vazduha i načinu pripreme.

Šta nikad ne bi trebalo raditi s limunom

Limun je jedna od najkorišćenijih namirnica u kuhinji - dodajemo ga u vodu, prelive, kolače, ribu, čaj... Međutim, koliko god bio zdrav i svestran, postoje stvari koje jednostavno ne bi trebalo raditi