Ovo su najjači prirodni afrodizijaci

Naučnici univerziteta u kanadskom gradu Guelfu utvrdili su da su najjači prirodni afrodizijaci šafran i ginseng, čime su svrgnuli čokoladu i vino sa trona.
Naučnici univerziteta u kanadskom gradu Guelfu utvrdili su da su najjači prirodni afrodizijaci šafran i ginseng, čime su svrgnuli čokoladu i vino sa trona.

 

Ginseng je koren koji se može naći u Sibiru, Kini i Koreji, a odavno je poznato da je afrodizijak. Vrlo često se koristi i kao terapija za dijabetes, a nalazi se i u sastavu energetskih napitaka. Kinezi ga hiljadama godina koriste kao korektor erektilne disfunkcije, a te karakteristike su potvrđene i ispitivanjima na laboratorijskim pacovima.

Šafran koji se dobija od cveta biljke predstavlja tradicionalni začin indijske, španske i italijanske kuhinje. Seksualna moć je poznata od davnina, a prema legendi koristila ga je i Kleopatra u svojim kupkama kako bi unapredila uživanje u krevetu.

Uz ova dva afrodizijika, naučnici su otkrili i niz drugih, kao što su johambin, ekstrakt zapadnoafričkog drveta johambe, koren biljke maka s Anda i brazilski cvet muira puama. Naučnici su utvrdili da direktna veza između čokolade i libida ne postoji, iako se podiže nivo endorfina i serotonina u mozgu.

Vođa istraživanja Masimo Markone preporučuje korišćenje prirodnih afrodizijaka, jer ne izazivaju nuspojave, a direktno utiču na libido.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.

Koliko je seksa potrebno za sreću

Gotovo polovina bračnih parova ima seksualne odnose dva puta mesečno, pokazali su rezultati novog istraživanja naučnika sa Kinsli univerziteta u Americi.