I muškarci padaju u depresiju posle seksa

Nakon vođenja ljubavi žene neretko budu osetljive, razdražljive a neke blago deprimirane. Sve ovo se uvek pripisivalo nežnijem polu, ali novo istraživanje tvrdi kako kroz ove faze prolaze i muškarci.

Do sada se pretpostavljalo da od postkoitalne disforije (PCD) pate samo žene, a polovina ih oseća tugu, anksioznost i plaču. Međutim, lekari su utvrdili da isti problem imaju i muškarci koji se osećaju nervozno satima nakon seksa.

Autor izveštaja profesor Robert Švajcer sa Kvinslend univerziteta u Australiji kazao je da prema podacima oba pola PCD nije neuobičajen i za muškarce.

"Postoji širok spektar odgovora na period koji se događa odmah nakon seksualne aktivnosti. Taj period se zove 'faza rezolucije' i neki ljude tada vole da se grle, budu sami ili jednostavno budu u nekoj vrsti depresije", rekao je prof. Švajcer.

Zaključeno je da, za razliku od žena, muškarci ne pokazuju svoje faze pred partnerom i većinom glume da su u redu.

  • zloba

    22.03.2017 23:28
    Pa kad otpadne sminka i vide sta su morali kuci da odvedu, nije ni cudo da padaju u bedak.
  • Vesna Litricin

    21.03.2017 08:43
    Elementa Latina
    post coitum omne animal triste est sive gallus et mulier!
  • milica

    20.03.2017 09:16
    Moj ne moze da sakrije srecu i zadovoljstvo,mada se trudi.Meni drago kada ga vidim da mu je lepo,odmah se i ja osecam srecnije.
    Mada,brak je nesto drugo,a zabavljanje nesto drugo.
    Kod zabavljanja nisam nikada mogla da "provalim" da li je bas to-to.Ode,pa ga ne vidim (24h).A,u braku,sve vidim(ne ode nigde),a dostupan je i "pratim ponasanje".Bude bas srecan,ali ne skace"od srece,nego se pomalo smesi,opusten i rasterecen.
    I onda kada citam ovakve clanke,shvatim da ima istine u istrazivanjima,a konkretno kod ovih stvari nema greske.Lepo se sve objasni,a ne mora niko da mi išta govori,sve je jasno "kao dan".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.