Svaka peta žena nezadovoljna svojim seksualnim životom

Jedna od pet žena nezadovoljna je svojim seksualnim životom, otkriveno je u anketi koju je sprovela kompanija "Lloyd Pharmacy".
Svaka peta žena nezadovoljna svojim seksualnim životom
Foto: Pixabay
Samo 17 odsto ispitanih žena reklo je kako je zadovoljno tim segmentom svoje veze. Jedna od 10 ima seksualni odnos jednom godišnje, dok ih trećina vodi ljubav jednom mesečno i manje. Samo 10 odsto od 2.002 ispitane žene starosti od 30 do 80 godina reklo je da ima seksualni odnos barem jednom nedeljno.
 
Četvrtina žena kazala je da nekada izbegavaju seks zbog umora, 13 odsto jer su anksiozne, 11 odsto jer ne osećaju intimnost s partnerom, a 11 odsto jer im je seks bolan. Blizu šest odsto žena ima problem s partnerovom erekcijom.
 
Začuđujuće je da je 27 odsto njih izjavilo kako nikada nisu imale seksualni odnos.
 
Eksperti kažu da parovi imaju problem u seksu jer su nekada prezauzeti ili premoreni da bi uživali.
 
"Glavni problem je nedostatak vremena. Ljudi kažu kako nemaju vremena i energije, da osećaju pritisak i da im je teško da prestanu da misle o poslu. Biti opušten dovoljno da imate seksualni odnos nije nešto što se desi samo od sebe. Najčešće parovi 'uguraju' seks u raspored i zbog toga postanu nezadovoljni pa odustanu od njega. Parovi uđu u rutinu, budu nezainteresovani i ne uživaju", rekao je seksualni terapeut Piter Sadington.
 
Žene ne uživaju u seksualnom odnosu ako se ne osećaju jake i emocionalno povezane s partnerom.
 
"Ako je žena ljuta, uznemirena ili uvređena iz bilo kojeg razloga, imaće nisku seksualnu želju", rekla je psihoterapeutkinja Kristal Vudbridž.
 
Ginekolozi kažu da žene koje osećaju bol tokom seksa imaju neki zdravstveni problem. Savetuju ih da se obrate ginekologu i potraže pomoć kako bi uživale u seksu ponovo.
 
"Seksualno blagostanje je bitan aspekt u životi mnogih ljudi, ali nažalost različiti faktori se mogu isprečiti. Dobra komunikacija može pomoći. Razgovarajte s partnerom o tome šta volite, a šta ne volite, o novim idejama koje će začiniti taj čin i otkrijte šta zadovoljava jedno drugo", kazala je Natika Halil, direktorka Asocijacije Family Planning.
  • Evo kako stvarno

    18.05.2017 13:39
    stoje stvari
    U prvoj polovini života čovek želi i radi ono čega će se u drugoj polovini stideti i odricati, a druga polovina mu prođe u uzaludnim pokušajima da se popravi ili bar zataška ono što se radilo u provoj. Tako se na kraju sve potire i svodi na nulu. Ostaju samo kajanje i stid.
    Ivo Andrić
  • babroga

    18.05.2017 13:25
    imam sreće
    ja sam šesta
  • Nek

    18.05.2017 12:59
    se
    Nek se jave čika Banetu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.