Ovo su godine u kojima su žene najzadovoljnije

Verovali ili ne, žene su najzadovoljnije sobom i svojim seksualnim životom kada uđu u pedesete godine svog života.
Verovali ili ne, žene su najzadovoljnije sobom i svojim seksualnim životom kada uđu u pedesete godine svog života.

Čak tri četvrtine žena (76 odsto) oseća više samopouzdanja u svojim pedesetim godinama, nego što je to bio slučaj u dvadesetim, pokazala je britanska anketa. Trećina je u svojim pedesetim srećnija nego ikada svojim izgledom, dok se svaka sedma oseća vitalnije i seksipilnije nego ikada.

Istraživanje sprovedeno među ženama starim između 40 i 74 godine, pokazalo je da su žene u pedesetim prestale da broje kalorije i okrenule su se vežbanju da bi ostale u formi, pa 15 odsto njih oseća da zbog toga ima više energije. Njih 45 odsto odreklo se dijeta kada su zašle u pedesete, a čak dve trećine provode manje vremena i troše manje novca na ličnu negu nakon što su napunile 50.

Međutim, žene u pedesetim godinama nisu naučile da samo vole svoje telo, već njih 55 odsto kaže da su sada najzadovoljnije u vezama. Takođe, dve trećine kažu da su finansijski najstabilnije, a četiri od deset kažu da im je život manje stresan.

  • anonimus

    18.03.2014 12:08
    prava istina
    prava istina, imam preko 50 i tek sada osecam zelju kakvu nikada nisam imala. Sto se tice dijete, nikada mi nije trebala, niti vezbam puno, jednostavno sam uvek zgodna bila, a dobro i izgledam za svoje godine. Mogu reci da neke od 30 izgledaju starije od mene. Godine nisu bitne za seks, bitno je nesto sasvim drugo.
  • 17.03.2014 09:53
    Valjda ce tako I meni biti :-)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.

Koliko je seksa potrebno za sreću

Gotovo polovina bračnih parova ima seksualne odnose dva puta mesečno, pokazali su rezultati novog istraživanja naučnika sa Kinsli univerziteta u Americi.