Nosite li poklone kada idete u goste?

Jedna od korisnih stvari, kojoj su me naučili u detinjstvu i kojoj sam naučio svoju decu, to je da nikad ne idem u tuđu kuću praznih ruku bez poklona, kaže Dipak Čopra u knjizi o snazi poklona "7 duhovnih zakona uspeha".

"Donesite odluku da dajete, gde god ste krenuli, koga kod ste sreli. Čim više dajete, time više, zahvaljujući čudesnom delovanju zakona privlačenja, dobijate. Vi možete reći: "Kako ja mogu davati nešto drugima, kad u ovom trenutku i meni samom mnogo nedostaje?

- Vi možete doneti cvet. Jedan cvet.
- Vi možete doneti razglednicu koja ce reći nešto o vašim osećanjima prema osobi kod koje ste došli.
- Vi možete doneti kompliment.
- Vi možete doneti molitvu.

Kada Vi više dobijate, Vaša sposobnost davanja, takođe se povećava. Naša istinska priroda je bogatstvo i obilje, bogati smo od prirode, zato što priroda podržava svaku našu potrebu i želju. Mi ništa ne gubimo, zato što je naša suština – čisti potencijal i bezgranične mogućnosti", navodi autor knjige.

Autor: Stil

  • Vegan

    29.02.2016 21:59
    Dipak Copra je moj guru jos od ranih devedesetih i zahvaljujuci njemu sam ostavio firmu, bogatstvo, zenu i decu i sada zivim kao klosar jer ovozemaljsko uzivanje nije kul vec treba ziveti u kanti za djubre i jesti budjave cvarke iz necijeg smeca da bi covek bio srecan. Ja niti sam srecan niti imam pare a i budjavih cvaraka mi je dosta. Ovde niko ne jede salatu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin