VIDEO: Dolazak najvećeg aviona na svetu izazvao saobraćajni kolaps

Najveći transportni avion na svetu An-225 "Mrija" doleteo je u Australiju nakon četvrodnevnog puta, a prilikom sletanja okupilo se oko 20.000 građana, javili su lokalni mediji.
Avion je poleteo iz Praga u sredu, nakon čega je imao tri sletanja, u Turkmenbašiju, Hajderabadu i Džakarti i zatim je doleteo u Pert.
 
An-225 "Mrija" je najteži avion na svetu, dug je 84 metra, a raspon od vrha jednog do vrha drugog krila iznosi 88 metara. Može da prenese duplo više tereta nego Boing 747.
 
 
Može da razvije brzinu od 850 kilometara na čas. Avion, nosivosti 250 tona, proizveden je u Ukrajini na osnovu nešto manjeg An-124 "Ruslan", a prvobitno je razvijen za potrebu sovjetskog svemirskog programa, prvenstveno za transport orbitera "Buran".
 
 
Prilikom sletanja ovog najvećeg transportera okupilo se oko 20.000 Australijanaca koji su želeli da vide "leteću gromadu", a zbog velikog interesovanja u blizini aerodroma se stvorila velika saobraćajna gužva.
 
 

Teme

avion

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Španski sud zabranio društvenu mrežu Telegram

Okružni sud u Španiji zabranio je rad društvenoj mreži za slanje poruka - Telegram, nakon pritužbi medijskih kompanija da je ona omogućava korisnicima da postavljaju njihov sadržaj bez dozvole.

Marihuana u Nemačkoj legalna od 1. aprila

Plan Vlade Nemačke da liberalizuje pravila o kanabisu prešao je i poslednju prepreku u Parlamentu čime je otvoren put da posedovanje ograničenih količina marihuane bude dekriminalizovano 1. aprila.

Počeo šahovski turnir za mlade u Beogradu

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević i predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić otvorili su danas u Beogradu "Šahovske susrete budućih šampiona".