VIDEO: Iako je potpuno zdrava, odlučila se za eutanaziju

Zdrava i vitalna, francuskinja Žaklin Ženusel u 74. godini planira da 2020. poslednji put razgovara s mužem i trojicom sinova.
Proslaviće 76. rođendan, zajedno će jesti i piti, a nakon toga planira odlazak u Švajcarsku gde će je eutanazirati. 
 
Ona, kao lekarka organizacije "Lifecircle", želi da joj ubrizgaju dozu potrebnu da ode "na onaj svet".
 
Iako je potpuno zdrava, ne želi više da živi i želi da završi svoj život sa 76 godina. 
 
"Razmislila sam o svemu. Čovek je sa 76 godina star i nije više potpuno zdrav, kvalitet života pada. Vidim to po svom seksualnom životu, koji nije tako dobar koliko bih ja htela", rekla je novinaru "Le Tempsa". 
 
Za nju, starost nije ništa više od "neizlečive bolesti koja je fatalna u svim slučajevima". Dodala je da je uživala u životu i sad želi da umre pre nego što oseti sve što starost nosi. 
 
"Ne želim da umesto strasti u životu osećam sažaljenje", rekla je i otkrila da će eutanaziju platiti 10.000 švajcarskih franaka. 
 
Cela porodica je podržava u odluci.
 
  • haha

    11.09.2018 16:34
    Laze baba, za sve pare. Malo da prikupi parica od ovih nastupa i intervjua i oprostaja, pa da se iznenada predomisli, ode malo do Kariba sa muzicem, vratice joj se seksualna vatra odmah. Salu na stranu, tekst je lazan, jer zivotna energija i zelja za zivotom je jednako jaka, ako ne i jaca i u sedamdesetima, i osoba mora biti ozbiljno telesno ili psihicki bolesna da odluci da napusti zivot, a ova to nije (da, ovom budalastinom poprilicno i vredja ljude koji prolaze kroz patnju). Zivot je kratak, svaki je vredan, i svaki dan koji dobijemo treba da budemo zahvalni i da uzivamo u njemu. Za one koji kukaju po ceo dan i na to im odlazi zivot, imam izreku "dok ti trosis svoj dah zaleci se na zivot, u istom momentu neko upravo udise svoj poslednji. Budi zahvalan na zivotu."
  • nevermind

    11.09.2018 12:45
    Ja sa 40 godina zivota razmisljam isto kao ova gospodja. Ziveti u ovom drustvu u ovoj zemlji ovaj "zivot" je obicno ponizenje, da ne kazem sranje. Neko skupi hrabrosti pa resi sve, mi kukavice ostajemo tu gde smo, prolazeci kroz pakao cekamo kraj.
  • Jovan2

    11.09.2018 12:04
    Niko nije potpuno zdrav.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.