Gugl otpustio 48 zaposlenih zbog seksualnog uznemiravanja

Američki internet gigant Gugl je zbog seksualnog uznemiravanja otpustio 48 zaposlenih, uključujući 13 na visokom položaju, u poslednje dve godine, napisao je generalni direktor kompanije Sundar Pičaj u internom dokumentu upućenom zaposlenima u koji je agencija Frans pres imala uvid.
Gugl otpustio 48 zaposlenih zbog seksualnog uznemiravanja
Foto: Pixabay
Direktor je rekao da niko od otpuštenih nije dobio naknadu za odlazak iz kompanije.
 
Istovremeno list Njujork tajms piše da je Gugl zataškao više slučajeva uznemiravanja koja se odnose na visoke zvaničnike kompanije među kojima je i Endi Rubin, kreator mobilnog sistema Android.
 
Direktor Pičai nije dao imena otpuštenih.
  • Zika

    27.10.2018 16:24
    Dragi Shimi...
    Dragi Šimika, ne znam da li znaš ali u google-u veliki deo upravnih pozicija drže kuguarke, zato svi i srljaju tamo da se zaposle. Ali posle bude problem kada vide da nisu dorasli.
  • Shimmy

    26.10.2018 14:26
    Zivo me zanima
    Interesuje me kakav je procenat kaznjenih po pitanju roda? Tj koliko muskaraca a koliko zena?

    Ako su kaznjavani pretezno muskarci, kako to da je prihvatljiva posledica da ima daleko vise muskaraca u ovoj oblasti? Ali je neprihvatljiva cinjenica da ih ima nesrazmerno u nekoj drugoj poput vodecih pozicija?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin