VIDEO: Velika Britanija zabranila tužnu reklamu zato što je previše politička

Emitovanje reklame koja ukazuje na posledice proizvodnje palminog ulja zabranjeno je u Velikoj Britaniji jer je previše politička, piše "Gardijan".
Britanski lanac supermarketa "Iceland" je u aprilu u svojim prodajnim centrima zabranio prodaju palminog ulja, a razlog je veliko zagađenje životne sredine prouzrokovano povećanom potražnjom za palminim uljem. Taj problem opisali su, vrlo efektno, u svojoj novoj televizijskoj reklami, gde mali orangutan objašnjava devojčici kako su ljudi zbog palminog ulja uništili njegov dom. 
 
Animirana reklama se vrlo brzo proširila društvenim mrežama. Međutim, ipak je zabranjena. Kancelarija za odobrenje reklama u Britaniji Clearcast, koju čine predstavnici četiri glavne komercijalne TV kuće u zemlji, zabranila ju je uz opravdanje da krši pravila političkog oglašavanja. 
 
"Greenpeace" je originalni tvorac ove reklame o majmunu Rang-tanu koji ukazuje na probleme u vezi sa proizvodnjom i prodajom palminog ulja koja je mesecima prikazivana na stranicama "Greenpeacea".
 
Osnivač "Icelanda" Malkom Voker je istakao da je reč o filmu u kojem govori Ema Tompson. 
 
"Dobili smo dozvolu za postavljanje našeg logotipa umesto Grinpisovog. To je trebalo da bude naša božićna reklama koja bi bila mnogo bolja od našeg konkurenta Džona Luisa. Veoma je emocionalna", izjavio je Voker za "Gardijan".
 
Otkad se pročulo da je reklama zabranjena, korisnici društvenih mreža je masovno dele. Peticija na stranici Change.org prikupila je više od 630 hiljada potpisa. Zabrana je reklami i brendu donela neviđenu popularnost.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin