Prodat deo spiralnih stepenica sa Ajfelove kule

Deo originalnih spiralnih stepenica sa Ajfelove kule prodat je za 169.000 evra.
Prodat deo spiralnih stepenica sa Ajfelove kule
Foto: Pixabay
Neimenovani kolekcionar sa Bliskog istoka kupio je u utorak deo stepeništa dugačkog 4,3 metara, teškog oko 900 kilograma, koje ima 25 stepenika.
 
Deo stepenica koji dolazi iz privatne kolekcije iz Kanade povezivao je dva najviša sprata Ajfelove kule. To je jedan od 24 dela na koje su stepenice isečene 1983. godine, nakon instalacije lifta između ta dva sprata.
 
Drugi delovi stepeništa mogu se naći u baštama Joiši fondacije u Japanu, u blizini Kipa slobode u Njujorku i u Diznilendu u Kaliforniji.
 
Deo stepeništa prodat u utorak bio je javno izložen 20 dana u dvorištu aukcijske kuće na Šanzelizeu.
  • Sale

    29.11.2018 09:45
    U prevodu morate da imate korak kao kengur da bi preskocili i savladali deo stepenica koje su u privatnom vlasnistvu, da vas kojim slucajem netuzi sto gazite po njegovoj imovini.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin