Italija nudi subvencije za "zelena" vozila

Italija će ponuditi subvencije do 6.000 evra kupcima vozila sa manje štetnim izduvnim gasovima, a uvodiće poreze za kupovinu većih potrošača benzina i dizela.
Nove regulative uvrštene su u budžet za narednu godinu, koji su usvojili predstavnici Senata.
 
Sindikati i udruženja iz automobilskog sektora upozorili su da novi porezi neće samo naneti štetu proizvođačima vozila, već celokupnom lancu nabavke, te da bi to moglo dovesti i do otpuštanja radnika.
 
Prema novim regulativama, porez od 1.100 evra biće uveden na nove automobile na benzin i dizel koji stvaraju od 161 do 175 grama ugljen dioksida po kilometru. Taj iznos će se povećavati na 1.600 evra za štetne gasove od 176 do 200 grama i do 2.000 evra za štetne gasove od 201 do 250 grama ugljen dioksida.
 
Nove mere koje tek treba da budu odobrene i u Donjem domu parlamenta treba da stupe na snagu 1. marta i da traju do 2021. godine. Oko sedam odsto vozila na električni, hibridni i plinski pogon prodaje se u Italiji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin