Kreirali donji veš koji može da se nosi nedeljama bez pranja

Danski inovatori, osnivači start-upa pod nazivom "Organic Basics", predstavili su liniju donjeg veša koji može da se nosi nedeljama bez pranja.
Ova neobična inovacija naišla je na brojne osude javnosti koja se pita zašto je uopšte potrebno postojanje veša koje ne mora da se pere.
 
Međutim, u "Organic Basis" kažu kako njihov izum može biti koristan mnogima. Predstavnici ovog start-upa žele da korisnici njiovih proizvoda troše što manje vode na pranje veša.
 
"Tradicionalni način kupovine, nošenja, pranja i bacanja veša je užasan gubitak resursa. I to je izuzetno štetno za životnu sredinu. Naš veš možete nositi sedmicama. Time štedite i novac i vreme", kaže 27-godišnji Mads Fibiger, izvršni direktor i suosnivač start-upa "Organic Basis".
 
Tajna ovog proizvoda je u srebru. Naime, Danci su napravili donji veš od poliamidnog vlakna presvučenog srebrom i organskim pamukom koji navodno zajedno ubijaju bakterije u procentu od 99,9 odsto.
 
Linija ovog veša dostupna je u celom svetu, osim u Rusiji. Pakovanje od dva para "Silver Tech" muških bokserica, koštaju 64 dolara, dok isto pakovanje za žene košta 56 dolara. 
 
U "Organic Basis" kažu kako su prodali više od 200.000 komada veša i da imaju oko 50.000 svojih aktivnih kupaca.
  • ssssa

    27.12.2018 14:33
    pih
    U Srbiji ovakav veš postoji odavno, tačnije od kako uopšte postoji donji veš.
  • Skrnavi

    26.12.2018 21:14
    De mogu da kupim kod nas ove gace?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin