VIDEO: Trogodišnjak dva dana bio sam u šumi, tvrdi da ga je čuvao medved

Trogodišnjak Kejsi Hatavej, koji je preživeo dve noći sam u ledenoj šumi, rekao je da ga je tokom nestanka u divljini štitio medved.
Spasioci su pronašli Kejsija upletenog u trnovito žbunje u okrugu Krejven, u američkoj državi Severnoj Karolini, blizu mesta gde je nestao iz kuće svoje bake, piše "Gardijan". 
 
On je nestao u utorak, dok je temperatura bila veoma niska, a potrage za njim su nešto kasnije otkazane zbog jake kiše i jakih vetrova. Kejsija je policija pronašla nakon što je jedan čovek čuo dete kako plače i doziva majku. 
 
Šerif okruga Krjeven Čip Hju izjavio je lokalnoj televizijskoj stanici VCTI da je dečak u nekoliko reči objasnio šta mus e dogodilo.
 
"Rekao je da ima prijatelja u šumi koji je medved i koji je sve vreme bio sa njim", rekao je šerif.
 
Dečakove reči je ponovila i njegova tetka Briana Hatavej.
 
"Kesi je zdrav, smeje se i priča. Rekao je da se družio sa medvedom dva dana. Bog mu je poslao prijatelja da ga čuva. Bog je dobar Bog. Čuda se dešavaju.
 
Severna Karolina obiluje crnim medvedima, koji obično nisu agresivni prema ljudima, iako je nejasno da li je onaj koji se sprijateljio sa Kejsijem bio stvaran ili proizvod njegove mašte. 
 
  • JovaNS

    29.01.2019 23:58
    Slovenska mitologija o medvedu:
    Sloveni su verovali da se opake životinje ili bolesti na neki način „prizivaju“ izgovaranjem njihovih pravih imena, pa su ta imena bila tabuisana i, umesto njih, često su korišćena opisna imena ili imena od milošte. Takođe, poznavanjem pravog imena čoveka ili božanstva može se steći određena moć nad njim, pa se i ova imena kriju od stranaca i neprijatelja. Možda je najbolji primer tabuisanja naziv medved, koji je ostatak „bezopasnog“ imena medojed tj. onaj koji jede med. Sloveni, kako ga ne bi prizvali, ne izgovarahu njegovo pravo, strašno ime, koje je zbog toga i dalje nepoznato.

    Takodje:
    Veles kao bog zveri bio je predstavljan svojim drugim oblikom, teriomorfnim, u kom je on bio predstavljan kao medved. Medved je kod Slovena predstavljao šumskog cara koji se brinuo o životinjama, šumskim plodovima, kao i o šumi samoj.
    Samo u keltskoj mitologiji postoji božanstvo slično Velesu, a to je Cernunnos, bog druida, prirode, rogatih životinja, a simbol mu je rogata zmija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.