VIDEO: Platila hotelske sobe beskućnicima koji su na -25 ostali bez skloništa

Na brutalnim temperaturama koje u Čikagu trenutno padaju i do -25 stepeni Celzijusa, osamdeset beskućnika ostalo je bez skloništa nakon što je eksplodirao jedan od rezervoara s plinom koje su dobili da bi se zagrejali.
Gradskim vlastima nije preostalo drugo nego da pokušaju da na brzinu pronađu smeštaj za 80 ljudi, ali u tome ih je pretekla volonterka Kendis Pejn, koja im je platila smeštaj u hotelu. 
 
"Vojska spasa je bila spremna da ih prihvati nakon eksplozije, ali smo dobili obaveštenje da to više nije potrebno jer su zbrinuti. Oduševljeni smo što su na toplom i sigurnom", rekla je za CNN Džeki Rašev iz organizacije "Vojska spasa". 
 
Budući da je eksplodirao jedan od 200 rezervoara s plinom koje su građani Čikaga donirali beskućnicima, upozorila je na potencijalnu opasnost od daljih eksplozija.
 
"Znamo da ljudi iz Čikaga imaju veliko srce, ali molimo vas da beskućnicima ne donirate rezervoare s propanom jer mogu biti jako opasni", rekla je. 
 
Isto su upozorenje poslali i vatrogasci Čikaga. 
 
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin