VIDEO: Kina gradi vodoravni neboder

Kineski projekat "Raffles City Chongqing", koji su mnogi prozvali inženjerskim čudom, gotovo je završen, piše CNN.
VIDEO: Kina gradi vodoravni neboder
Foto: Screenshot
Moše Safdi, poznati arhitekta, konstruisao je kompleks koji se sastoji od osam nebodera i ogromnog prolaza, nazvanog vodoravni neboder. Cela konstrukcija ima 1,12 miliona kvadratnih metara.
 
Ovaj ambiciozni građevinski projekat nalazi se u središtu Čungkinga, jugozapadnog kineskog grada na reci Jangce.
 
Vodoravni neboder "Kristal" biće jedan od najviših u svetu, spajaće ostale nebodere ispod sebe, a imaće galeriju koja će služiti kao vidikovac, vrtove, beskrajni bazen i mnoštvo restorana.
 
Unutar kompleksa "Raffles City Chongqing" nalaziće se tržni centar od 230.000 metara kvadratnih, 1.400 stambenih jedinica, luksuzni hotel i 160.000 metara kvadratnih kancelarijskog prostora.
 
Nedavno je postavljena krovna struktura na osmi i poslednji neboder 3,8 milijardi dolara vredne megastrukture, što znači da će "Raffles City Chongqing" biti otvoren već krajem ove godine.
 
Arhitektu Safdiju inspiracija za dizajn bila su tradicionalna kineska plovila, što je istovremeno bio i čin priznanja prošlosti grada kao trgovačkog središta.
 
  • pawlle

    02.03.2019 12:54
    a ovaj pacenik ne moze pola km auto puta da napravi kako treba

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin