VIDEO: Protestovao protiv vegana tako što je pred njima žvakao sirovu glavu svinje

Ispred Centra "Brajton", izložbene i konferencijske dvorane u istoimenom gradu u kojoj je održan festival veganske ishrane VegFest, snimljen je muškarac kako odgriza komade mesa sa sirove svinjske glave.
Dok je neimenovani demonstrant izražavao protest protiv vegana, susreo se s aktivistima za prava životinja, koji su nosili transparente na kojima je pisalo: "Meso je ubistvo".
 
Organizatori festivala prethodno su izdali saopštenje u kojem se navodi da je ljudima koji konzumiraju meso neprijatno kada "vide lica životinja koje jedu".
 
Portparol VegFesta u Velikoj Britaniji izjavio je za "Brajton and Houv indipendent" da su znali za planirani protest i da su očekivali tredesetak ljudi, ali pojavilo se samo troje.
 
"To ih nije sprečilo da uznemiravaju decu i druge ljude", rekao je on. "Zanimljivo je da su i oni koji jedu meso izjavili da im je ovaj odvratan spektakl ogadio meso i podstakao ih da prestanu da ga konzumiraju. Izgleda da je antiveganski protest zapravo doprineo da postanu vegani", dodao je on.
 
Incident se dogodio posle niza protesta vegana u restoranima širom Brajtona. Demonstranti su, između ostalog, upali u brazilski "stejkhaus" i puštali krike goveda na klanju, a gosti su im uzvratili porugama, zvižducima i mukanjem.
 
U decembru prošle godine, vegani u Brajtonu demonstrirali su u supermarketu "Vejtrouz", u delu gde se prodaju proizvodi od ćurećeg mesa, uzvikujući: "Ne možete mirno kupovati kada znate da kupujete smrt".
 
  • Vegun

    01.04.2019 01:02
    .
    U zubima mu vepra glava, a u rerni pile spava...
  • Reciprocitet

    29.03.2019 22:54
    Ovakve stvari se dešavaju kada krajnost jedne strane, njihovi upadi u restorane, puštanje zvukova klanja i slične "akcije" proizvedu i probude krajnost i sa druge strane. Niko veganima ne gleda u tanjir niti ih tera da jedu meso, potrebno je da i oni prekinu da gledaju drugima u tanjir i teraju ih da ga ne jedu.
  • fast fud

    29.03.2019 20:32
    Svinjska glava za poneti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin