Smanjuje se broj hrišćana u Evropi

Za razliku od drugih kontinenta, u Evropi se smanjuje broj hrišćana, pa je prirodni priraštaj, odnosno razlika između rođenih i preminulih hrišćanske veroispovesti, za pet godina smanjen za 5,6 miliona stanovnika.
Smanjuje se broj hrišćana u Evropi
Foto: Pixabay
"Pew research center" navodi da je u Severnoj i Južnoj Americi, u Aziji i na Pacifiku, te u supsaharskoj Africi, pa i na Bliskom istoku, broj hrišćana u porastu.
 
Za pet godina, od 2010. do 2015, priraštaj hrišćanske populacije je opao, dok je broj muslimana i ljudi bez religijskog identiteta u Evropi porastao za 2,3, odnosno 1,4 miliona.
 
Na Zemlji živi oko 2,3 milijarde hrišćana, koji čine trećinu svih svetskih religija.
 
Statističari navode da migranti iz različitih muslimanskih i drugih zemalja već skoro 30 godina utiču na demografsku sliku Evrope. Ipak, osnovni razlog pada broja hrišćanske populacije u Evropi nije priraštaj muslimana.
 
"Pew research center" prognozira da će se muslimanski udeo u Evropi povećati sa sadašnjih 4,9 na minimalno 7,4 odsto do 2050. godine.
  • Kole

    03.04.2019 16:01
    Iiiii
    Pitajte teta Merkel jel ide po planu posao,tj zamena stanovnistva,ide,ide!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.