Sveštenik se izvinio zbog spaljivanja knjiga o Hariju Poteru

Poljski katolički sveštenik Rafal Jaroševič iz fondacije "SMS sa Neba" izvinio se svima koje je moglo da uvredi demonstrativno paljenje knjiga o Hariju Poteru, fantazi priča, figura iz dečijih bajki i predmeta simbola drugih religija, kao što je slon ili afrička maska koje je u nedelju organizovao u Gdanjsku.
Sveštenik se izvinio zbog spaljivanja knjiga o Hariju Poteru
Foto: Pixabay
"Spaljivanje knjiga i drugih predmeta je bilo nesrećno. Ali nije organizovano kao ruganje bilo kojoj društvenoj grupi ili veri. Ako je bilo ko moj čin shvatio tako, želim da ga zamolim za oproštaj", poručio je sveštenik Jaroševič nakon što su se i u svetskim medijima pojavile slike kako u Gdanjsku vernici pale knjige za decu i simbole drugih religija na lomači.
 
Knjige, uglavnom fantazi žanra uz seriju o malom čarobnjaku Hariju Poteru, i predmete poput kišobrana Helo Kiti, slona i afričku masku su na poziv Jaroševiča da pomognu da se istera zlo doneli pred jednu crkvu u Gdanjsku sami vernici i Jaroševič ih je uz pomoć dečaka ministranata u toj parohiji spalio uz obrazloženje da donose zle sile a slike lomače je postavio na društvene mreže.
  • Novosadjan

    03.04.2019 16:30
    Vratiti mu istom merom kao knjgama
  • Andrija Šrek

    03.04.2019 14:51
    ...
    Eto još jednog dokaza da se radi o kompletnim idiotima!
  • Ned Flenders

    03.04.2019 13:46
    Bajka za Roda i Toda...
    "I tako su Harry Potter i družina završili na lomači zbog veštičarenja..." – kreatori Simpsonovih su ovo davno predvideli. :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin