Plastika za jednokratnu upotrebu biće zabranjena da bi se zaštitilo Crveno more

Egipatska provincija na Crvenom moru će nametnuti zabranu plastike za jednokratnu upotrebu, odnosno sve od slamki za jednokratnu upotrebu do plastičnih kesa, u pokušaju borbe protiv zagađenja i zaštite životne sredine, izjavio je danas guverner Ahmed Abdalah.
Plastika za jednokratnu upotrebu biće zabranjena da bi se zaštitilo Crveno more
Foto: Pixabay
Zabrana će se primenjivati na restorane, supermarkete, prodavnice, apoteke i na brodove za krstarenje koji pristaju uz obalu provincije pod imenom Crveno more.
 
To će se odnositi i na hotele u Hurgadi, glavnom gradu pokrajine i na drugim mestima u ovoj provinciji, prenosi AP.
 
Plastične kašike, viljuške i noževi, šolje i posuđe takođe će biti među zabranjenim predmetima. - To je borba protiv mora plastike koju ljudi nemarno bacaju - rekao je guverner za AP i dodao da sav taj otpad završi u Crvenom moru.
 
Zabrana će stupiti na snagu u junu, rekao je Abdalah i dodao da shvata da će kampanja biti teška bitka. Guverner nije detaljno objasnio kako će se zabrana sprovesti.
  • Мунгос

    03.04.2019 22:42
    Овај Египатски гувернер је мало истрчао испред руде.
    Није ствар у томе да забрани пластику, ствар је у томе да он почне да наплаћује казнене поене и таксу за еколошку загађење. Да подигне цену на пример пластичним кесама, Па нека његови Арапи бирају, хоће ли скупу пластику или еколошке цегере.
    Морао би мало боље да се информише о методама које примењује Европска Унија.
    И да што више објављује овако ружне слике, можда се произвођачима смучи да прави ту пластикарију.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin