VIDEO: U znak protesta zalepili se lepkom za pod ispred Londonske berze

Britanski aktivisti koji zbog odnosa prema klimatskim promenama danima ometaju saobraćaj u delovima Londona danas su blokirali glavni ulaz u zgradu Londonske berze, zalepivši se lepkom za pod i zidove.
Policija je privela grupu demonstranata, a Londonska berza je nastavila rad.
 
Nekoliko demonstranata danas se popelo na krov metroa na prometnoj stanici Keneri vorf u poslovnom delu Londona pošto su današnji, poslednji protest u glavnom gradu usmerili na centre finansijske moći.
 
Grupa "Extinction rebellion" koja je organizovala proteste prethodnih 10 dana saopštila je da se fokusirala na industriju finansijskih usluga zbog "finansiranja uništavanja klime i ekologije".
 
Demonstranti su od 15. aprila blokirali most Vaterlo iznad reke Temze, više velikih gradskih raskrsnica i londonski metro, što je dovelo do velikih poremećaja u saobraćaju. Više od 10.000 policajaca učestvovalo je u deblokadi puteva, uhapšeno je više od 1.000 demonstranata, a optužnice su podignute protiv 70 osoba.
 
Aktivisti su juče naveli da će danas okončati protest na preostale dve lokacije u Londonu.
 
  • Мунгос

    25.04.2019 14:15
    Значи, гас "глупсон" делује у Лондону још данас.
    Добро је то, мали предах није на одмет.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin