U kineskom gradu poštu raznose dronovi

Jedna od kompanija DHL-a počela je prvu dostavu bespilotnim letelicama - dronovima, unutar grada, u južnoj kineskoj metropoli Guandžou.
U kineskom gradu poštu raznose dronovi
Foto: Pixabay
Dron s transportnim kutijama težine do pet kilograma sa ekspresnom pošiljkom pokriva prostor od osam kilometara između dveju stanica.
 
Projekat dostave dronovima vode zajednički DHL-Sinotrans i kineski proizvođač dronova EHang, što je prvi slučaj da međunarodna poštanska kompanija radi na liniji za dostavu dronovima u Kini.
 
Linija je postavljena za korporativne potrošače u četvrti Songšanu.
 
Dron kupi koverte s klijentovim dokumentima dva puta dnevno, češće ako je potrebno, te ih dostavlja u servisni centar DHL-a. Dron to obavi za osam minuta, dok je automobilu potrebno 40 minuta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin