VIDEO: Singapur na ulicama postavio kabine za pušače

Pušači u Singapuru više neće morati da puše krišom na ulicama, jer je vlada odlučila da postavi "pušačke kabine" s ventilacijom.
Grad-država Singapur ima jedan od najstrožih antipušačkih zakona u svetu. Pušenje je zabranjeno na gotovo svim javnim mestima, a kazne su do 1.000 singapurskih dolara (oko 680 evra). Zabrana se jednako odnosi na elektronske cigarete.
 
Nove kabine opremljene su sistemom filtriranja koji pročisti dim cigarete pre nego što se on otpusti u vazduh. Kabine mogu da prime 10 ljudi odjednom.
 
"Iskreno, zagušljivo je. Klaustrofobično i tesno. A uz to, unutra se osećam kao drugorazredni građanin", kazao je radnik Azfar Zain nakon što je isprobao kabinu. "Nema ni stola. Nije mi ugodno da pušim, jer kabine nisu prostrane", dodao je.
 
Singapurska kompanija "Southern Globe Corporation" koja je postavila prve kabine na ulice, planira da do kraja godine postavi njih 60.
 
Singapur je prve antipušačke zakone uveo još 70-ih godina prošlog veka i od tada su samo stroži. Tako danas ne sme da se puši ni oko stambenih zgrada, a ni u privatnim automobilima ako su im prozori spušteni.
 
  • Kabine su

    05.06.2019 18:38
    prelepe
    bas se uklapaju u arhitekturu Singapura. Izgleda da su se tamo zazeleli japanskih jednoobrazno obucenih posetilaca.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin