VIDEO: Pesma koja navodno može uspavati svakoga

Nesanica zaista može biti nezgodna stvar, a ljudi koji se s njom bore raznim su metodama i načinima pokušali da utišaju misli i nateraju se na spavanje.
VIDEO: Pesma koja navodno može uspavati svakoga
Foto: Pixabay
Upravo taj problem inspirisao je muzičara Sajmona Veba i producenta Obrija Vitfilda da stvore pesmu za koju tvrde da s lakoćom može da uspava bilo koga.
 
Pesma se zove "Snored to Sleep", a ime je dobila zbog zvukova hrkanja koji se u njoj čuju i navodno teraju ljude na san. Pesma traje minut i 40 sekundi i kombinuje zvukove hrkanja s laganom melodijom, niskim frekvencijama i ritmičkim repetitivnim basom. Sve te komponente povezane su s umirivanjem pulsa i disanja.
 
Naučne studije su pokazale da to može dovesti do smanjenja aktivnosti mozga stvaranjem savršenog okruženja za miran san, a istovremeno se koristi zvuk hrkanja kao pomoć, a ne smetnja snu.
 
"Nikad nisam pomislio da će se moje hrkanje pojaviti u pesmi. Za sve postoji prvi put! Ozbiljno, sjajno je što možemo učiniti nešto tako pozitivno s problemom koji može uzrokovati zdravstvene tegobe nekim ljudima - mi smo tu da vam pomognemo, a možda čak i preokrenemo hrkanje iz nečeg ometajućeg u nešto što vam pomaže da zaspete", rekao je kreator Veb.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Španski sud zabranio društvenu mrežu Telegram

Okružni sud u Španiji zabranio je rad društvenoj mreži za slanje poruka - Telegram, nakon pritužbi medijskih kompanija da je ona omogućava korisnicima da postavljaju njihov sadržaj bez dozvole.

Marihuana u Nemačkoj legalna od 1. aprila

Plan Vlade Nemačke da liberalizuje pravila o kanabisu prešao je i poslednju prepreku u Parlamentu čime je otvoren put da posedovanje ograničenih količina marihuane bude dekriminalizovano 1. aprila.

Počeo šahovski turnir za mlade u Beogradu

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević i predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić otvorili su danas u Beogradu "Šahovske susrete budućih šampiona".