Očekuju se velike promene klime, Novi Sad će biti kao Dalas

Prema najnovijim istraživanjima švajcarskog Krauter laba, do 2050. godine 77 odsto gradova proći će kroz dramatične i potencijalno katastrofalne promene, koje se pre svega tiču zagrevanja planete.
Očekuju se velike promene klime, Novi Sad će biti kao Dalas
Foto: 021.rs
Kako je navedeno, Novi Sad će imati temperaturu kao Dalas, u najtoplijim mesecima imaće povećanje od 7,9 stepeni Celzijusovih, a na godišnjem nivou povećanje od 2,9 stepeni.
 
Beograd će imati klimu kao San Antonio, u najtoplijim mesecima imaće povećanje temperature od 7,9 stepeni, a na godišnjem nivou povećanje od 3,5 stepeni.
 
London će za 30 godina imati klimu kakvu danas ima Barselona, a Madrid će do 2050. biti poput Marakeša, navedeno je u istraživanju.
 
Širom sveta gradovi koji se nalaze u hladnim zonama severne polulopte u budućnosti će imati klimu kao gradovi koji su 1.000 kilometara bliže ekvatoru sa štetnim efektima po zdravlje i infrastrukturu.
 
Studija pokazuje da će Moskva imati temperaturu kao Sofija, Sietl kao San Francisko, a Njujork kao Virdžinija Bič.
 
Nedostatak vode će uticati na veliki broj gradova u umerenim klimatskim uslovima kao rezultat globalnog zagrevanja, za koji se predviđa da će u letnjim mesecima iznositi 3,5 stepeni, a zimi 4,7 stepeni.
  • Koko

    15.07.2019 21:36
    Bez ribe
    Alo bre šta se palite na komentare. Bratela smiri se, popi nešto za živac. Đ
  • jeremija

    15.07.2019 11:17
    jok Dalas bice kao Trebinje, oh wait...
  • labmag

    15.07.2019 07:22
    rođen '63.
    još od 1965. i referata naučnog savetodavnog komiteja Lindona B. Džonsona o vraćanju kvalliteta našeg okruženja
    https://worldhistoryproject.org/1965/us-president-lyndon-johnsons-science-advisory-committee-issues-report-on-global-warming .
    Naravno Zemlja je okrugla
    https://infogalactic.com/info/Climate_engineering

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin