VIDEO: Stolar uštedeo tri miliona dolara pa poslao 33 mladih na fakultet

Amerikanac Dejl ŠrodeR život je posvetio poslu kako bi uštedEo što više novca i uložio ga u fond za mlade koji nemaju novac za studije.
Malo pre smrti zamolio je advokata da ušteđevinu postepeno deli budućim studentima i tako poslao 33 dece iz Ajove na fakultet.
 
Šroder se nije ženio i nije imao dece. Odrastao je u siromaštvu, te je 67 godina vredno radio i skupljao novac. 
 
Ušteđevina od tri miliona dolara je u proteklih 14 godina omogućila 33 mlade osobe da krenu na fakultet. 
 
"Želeo je da pomogne deci koja su siromašna kao i on. Pitao sam ga o koliko novca pričamo, rekao je tri miliona i zamalo sam pao sa stolice", kaže Šroderov prijatelj i advokat Stiv Nilzen.
 
Svetom sada hodaju 33 osobe sa diplomama, to su terapeuti, advokati, doktori... I svi sebe nazivaju "Dejlovom decom". Jedini uslov koji im je postavljen jeste da se oduže Šroderu tako što će i oni pomagati drugima čim im se za to ukaže prilika.
 
  • Đorđe, Liman

    28.07.2019 08:36
    Zamislite ...
    ... kada bi naše informativne emisije počinjale sličnim vestima poput ove?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin