Nekretnine se mnogo bolje prodaju u kvartovima sa više pešačkih staza

U zgradama koje se nalaze u delovima grada koji imaju dobro razvijenu pešačku mrežu, mnogo je bolja prodaja i iznajmljivanje prostora u odnosu na one četvrti koje prednost daju automobilima.
Nekretnine se mnogo bolje prodaju u kvartovima sa više pešačkih staza
Foto: Pixabay
Pešačenje svakako ima višestruke koristi po pitanju kvaliteta života, ali i dobro organizovana mreža pešačkih staza utiče da su objekti različitih namena dostupniji, što se automatski odražava i na zadovoljstvo građana, prenosi portal Gradnja.rs.
 
Imajući ovo u vidu, stručnjaci iz Centra za nekretnine i Univerziteta Džordž Vašington, koji je situirani u američkoj prestonici, nastoje da utvrde uticaj pešačkih mreža u urbanim područjima na razvoj i funkcionisanje grada. Oni su definisali WalkUP kao mernu jedinicu u ovom sistemu.
 
Prodaja nekretnina ide mnogo bolje u odnosu na one četvrti koje prednost daju automobilima.
 
Prema njihovim izveštajima, u zgradama koje se nalaze u delovima grada koji imaju dobro razvijenu pešačku mrežu, mnogo je bolja prodaja i iznajmljivanje prostora u odnosu na one četvrti koje prednost daju automobilima, piše Curbed.
 
Gradovi sa najvećim procentom WalkUP u Americi su: Njujork, Denver, Boston, Vašingon, San Francisko i Čikago. Detroit se nalazi čak na 23. mestu. Međutim, trenutna ulaganja u pešačke zone u Detroitu su najveća u Sjedinjenim Američkim Državama. U periodu od 2010. do 2018. godine Detroit je najviše radio na ovom polju urbanizacije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin