Pokušale da plate mostarinu kovanicama, blagajnik pretio policijom

Dve žene koje su proteklog vikenda pokušale da plate mostarinu kovanicama na mostu do ostrva Krk doživele su neprijatnost.
Pokušale da plate mostarinu kovanicama, blagajnik pretio policijom
Foto: Pixabay
Jedna od tih žena navodi da je u automobilu ispred nje bila njena prijateljica koja je mostarinu pokušala da plati kovanicama.
 
"Počela je da broji kovanice, ali je blagajnik to odbio i tražio da mu ih stavlja pravo u ruke", ispričala je za Indeks. 
 
Navela je da su se kovanice verovatno rasipale, pa ih je blagajnik sve ubacio u vozilo kroz prozor uz napomenu da će zvati policiju. Žena je na kraju platila mostarinu novčanicom.
 
Potom je njena prijateljica pokušala da preda 30 kuna (oko četiri evra) u najlonskoj kesici, na šta je blagajnik odgovorio da je alergičan na najlon. Insistirao je na predaji u ruke, a onda se scenario ponovio - bacio joj je novčiće i pretio policijom rekavši da želi da ga prevari.
 
"Kovanice su se rasule po automobilu", rekla je ova žena koja je takođe da bi izbegla scenu platila mostarinu novčanicama.
 
Iz Hrvatskih auto-cesta su saopštili da je proverena pritužba na spornu situaciju i da je zaključeno da je korisnici, prilikom pružanja kese blagajniku, ispao novac, te da je on konstatovao manjak i da je tražio da plati pun iznos i izdao račun.
 
Indeks podseća da je nedavno i bajkerima, koji su nezadovoljstvo naplatom mostarine iskazali plaćanjem u lipama, policija na kućne adrese poslala saobraćajne kazne u iznosu od 400 do 950 evra.
  • Dizazu

    14.08.2019 22:08
    @pera
    A ne, mi smo jos GORI!
  • Jacovitti

    14.08.2019 21:51
    Pre par godina, na autoputu od Maribora prema Zagrebu, na naplatnoij rampi plaćam putarinu za deo puta. Iznos 11 kuna. Dajem novčanicu od 20 kuna i dobijam odsečak na 11 kuna zajedno sa brdom sitnine. Naravno da neću brojati sitninu, tim više što su vozila već iza mene i čekaju da plate. Sve dajem supruzi pored mene i nastavljam vožnju. Odmakli smo već oho-ho, kada ona kaže da su mi vratili nepune 4 kune u sitnini. Umesto 9, dobio sam manje od 4 kune!
    Niti mogu da stanem (autoput!), niti da se vratim na autoputu. Sve i da se vratim, reči će da mi je dao tačno...
    Uglavnom, 5 po 5 kuna na naplati gde svakih manje od pola minuta prođe jedno vozilo, pa neka "odere" samo 100 vozača dnevno, ipak je to nekih blizu 70 €...

    Drugi slučaj, na ulasku u Hrvatsku preko Brovaca uplaćujem dopunu za "Elektronička naplata cestarine" (ENC), na naplatnoj rampi Lipovac nekih 30 €. Na izlasku kod Babine Grede, sistem neće da me pusti (nemam dovoljno novaca na uređaju!). Kao, nema uplate na ENC uređaju koji su "napunili" na ulasku. Ovde imam gde da stanem i pokažem račun iz koga se vidi da sam platio dopunu pre četrdesetak minuta i gde! I oni me puštaju da prođem.
    Naravno, u povratku ponovo ENC uređaj ne radi, a na Lipovcu, tamo gde sam i upatio, ladno su me otresli!
    Znači, novac su mi uzeli, uređaj nisu napunili, ja nemam kontrolu napunjenosti dok ne konstatujem (boga pitaj gde!) da je nenapunjen. A reklamacija? Ajde!
  • pera

    14.08.2019 20:59
    ..
    Isti smo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.