Gradonačelnik Rija pokušao da zabrani strip zbog poljupca gejeva

Gradonačelnik Rija de Žaneira Marselo Krivelja nije uspeo u pokušaju da zabrani prodaju stripa "Osvetnici" na sajmu knjiga jer u njemu postoji ilustracija gej poljupca.
Na slici se Vikan i Halkling grle i ljube.
 
Krivelja je rekao kako sadržaj stripa nije prikladan za mlade. Uprkos tome, strip je ubrzo rasprodat. Takođe je brazilski list "Fola de Sao Paulo" na naslovnici štampao spornu ilustraciju.
 
 
"Nije u redu da mladi imaju pristup temama koje nisu primerene njihovom uzrastu", napisao je gradonačelnik Krivelja na Tviteru.
 
Inače, gradonačelnik je bivši biskup i svojevremeno je izjavio kako je homoseksualnost strašno zlo.
 
Takođe je i brazilski predsednik Žair Bolsonaro optužen za pogoršanje odnosa prema homoseksualcima u ovoj državi, a tokom svog mandata uputio im je brojne pogrdne komentare.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin