Starac pomagao gangsterima samo da bi razgovarao s nekim

Starac Ijan Hemens iz Velike Britanije, koji ima 81 godinu, osuđen je na devet meseci zatvora jer je pomagao pljačkašima i gangsterima kao vozač automobila za bekstvo.
Starac pomagao gangsterima samo da bi razgovarao s nekim
Foto: Pixabay
Život u penziji može biti jako dosadan i usamljen, toliko dosadan da neki ljudi požele da urade bilo šta samo da imaju priliku da ponovo razgovaraju sa drugim ljudima, pa čak i da zbog toga počine krivično delo.
 
Advokat Ijana Hemensa nedavno je izjavio na sudu da je njegov klijent bio spreman da bude vozač dilerima droge Mahmudu Samiju i Akimu Adebaju samo da bi imao priliku da razgovara s nekim.
 
Kriminalcima je bilo drago što im se ovaj starac javio za posao, jer zbog njegovih godina policija nikada ne bi posumnjala u njih, niti bi s Ijanom za volanom privlačili pažnju.
 
Bez obzira na ovo bizarno objašnjenje i razlog stupanja u kriminal, sudija nije bio blag prema Ijanu, koji će sada služiti kaznu od devet meseci zatvora. On se ne suočava samo s optužbom da je bio vozač kriminalcima, već i da je bio saučesnik kriminalnih dela.
 
Tokom saslušanja tužiteljka Ejmi Pakham je rekla sudu da je Hemens sitroenom C3 odvezao osuđene dilere Samija i Adebaja na određenu lokaciju, gde su se oni sukobili sa suparničkom bandom, a tokom ovog sukoba jedan od dilera drogom je izboden nožem nekoliko puta.
 
Starac je posmatrao ovaj pokušaj ubistva, a nakon njega odvezao počinioce u nepoznatom pravcu da bi pobegli od policije.
 
Svedoci koji su prisustvovali suđenju su istakli da starac nije pokazivao emocije na sudu tokom izricanja presude.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.