"Always" zbog ravnopravnosti sa uložaka sklanja simbol za ženski pol

Sa uložaka "Always" proizvođača "Procter & Gamble" biće uklonjen simbol za ženski pol kako bi proizvod postao "inkluzivniji" prema transrodnim potrošačima, javlja Foks njuz.
Na ovaj potez poznati proizvođač uložaka odlučio se nakon što su ih LGBTQ aktivisti na društvenim mrežama upozorili kako nisu svi potrošači koji koriste njihove proizvode žene. Obećali su kako će sporni simbol biti uklonjen s ambalaže uložaka do decembra. 
 
"Već više od 35 godina Always se bori za žene i devojčice, i nastaviće da to radi i dalje. Takođe smo posvećeni različitosti i inkluziji te nastojimo da razumemo potrebe svih naših potrošača", stoji u izjavi "Procter & Gamblea".
 
U kompaniji su dodali i kako shvataju da se ne identifikuju kao žene svi koji koriste njihove proizvode.
  • Bk

    01.11.2019 16:31
    ...
    Na osnovu cega moze muskarac koji izgleda kao muskarac I kako se ponasa da ima menstruaciju????
  • Zemo

    01.11.2019 11:33
    @Lalosh
    Mesas babe i zabe. 1) Ne mozes da budes zensko ako hoces, mozes na operaciju i hormonsku terapiju, ali xy hromozome ne mozes da promenis u xx. Biologija zna samo za 2 pola, a nazalost i priroda gresi pa postoje poremecaji kod nekih ljudi, koje ne treba osudjivati, ali ni izmisljati nove polove i ostale gluposti. 2) Nacija u bioloskom smislu ne postoji, ali postoji rasa, podrasa... Eskimi koje si spomenuo nisu nacija... Cak ni to ne bi mogao da budes posto nisi pripadnik mongloidne rase kao oni. Najverovatnije ne bi mogao da prezivis tamo, gledano sa bioloske strane...
  • Roki

    01.11.2019 07:59
    @Momir
    Svaka cast Momire. Retko se srece neko ko zaista zeli da sazna vise i da se unapredjuje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.