Dvanaest dana bila izgubljena u pustinji Australije

Žena koja se izgubila u udaljenom pustom delu Australije pre 12 dana, spasena je, dok se za njena dva prijatelja još traga, saopštila je danas australijska policija.
Dvanaest dana bila izgubljena u pustinji Australije
Foto: Pixabay
Policija je ženu pronašla tako što je pratila tragove guma automobila kojim su ona i njeni prijatelji putovali.
 
Tamara Mekbet Rajli (52) pronađena je u nedelju uveče i prebačena je u bolnicu zbog dehidratacije i izlaganja suncu, saopštila je policija i dodala da se helikopterima traga za njenim prijateljima.
 
Njih troje odvezli su se 19. novembra iz Alis Springsa, međutim njihov automobil se zaglavio u koritu reke jugozapadno od grada. Mekbet Rajli je pronađena 1,5 kilometara severno od kola, blizu izvora vode, a kako je navela policiji, trudila se da ostane blizu vode koju je pila, zbog čega je verovatno i izdržala sve ovo vreme.
 
Prema njenim rečima, njeni prijatelji su nastavili da hodaju 20 kilometara ka autoputu kako bi izbegli pustinjske vrućine koje su dosezale i 40 stepeni, a kod sebe su imali vodu i malo hrane.
 
Ona je kazala da je ostala kod izvora vode jer nije verovala da bi izdržala pešačenje do autoputa, kao i da nije znala da li ih iko traži.
 
"Kada me je pronašao helikopter mislila sam da su prijatelji stigli do autoputa", rekla je Mekbet Rajli.
 
U policiji su kazali da su otkrili tragove cipela, ali da je područje po kome se kreću prilično raznoliko - puno je peščanih dina, glinenog tla, ali i stena.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.