Stomatologija najbolje plaćeno zanimanje uz najmanji nivo stresa

Na sam vrh liste najbolje plaćenih poslova uz nizak nivo stresa zasela je stomatologija, pokazalo je istraživanje američke medijske kuće U.S. News & World Report.
Stomatologija najbolje plaćeno zanimanje uz najmanji nivo stresa
Foto: Pixabay
Iako se ova profesija nije našla na prvom mestu najplaćenijih zanimanja, u kategoriji godišnjih primanja i nivoa stresa odnela je pobedu.
 
Naime, prema njihovom istraživanju, radnici ove profesije u SAD u proseku primaju godišnju platu od 225.760 dolara. Ali, zašto je ovo zanimanje završilo na prvom mestu?
 
Kako navodi Market Watch, razlog leži upravo u dobroj organizaciji dnevnog rasporeda. Naime, tačan dnevni raspored poznat je i nekoliko dana unapred, što uveliko smanjuje stvaranje stresa. Uz to, na smanjenje stresa pozitivno utiče i činjenica da stomatolozi u proseku imaju vrlo mali broj hitnih intervencija.
 
Inače, u analizi U.S. News & World Reporta uključeno je 187 visoko plaćenih poslova.
  • dragan perković

    16.01.2020 10:21
    Ah
    Stres pacijenta kod zubara niko ne meri.To bi bio poveći instrument.
  • skupljam diplome

    12.01.2020 17:19
    Tamo negde da.
    Ovde negde...hehe...stres, ukočenost i kriva kičma su sastavni deo ovog lepog poziva. A, para ne može da pokrije izgubljeno zdravlje.
  • milicica

    12.01.2020 14:53
    i ju
    Pa to nasi zarade bar za pola godine a o kvalitetu i stresu da ne govorim ,bas ih briga upravo trazim kod koga bi i sokiram se. Nije bolje ni u drzavnim jer pocnu redovno i onda rade deo posla peivatno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.