VIDEO: Bagdad pokriven snegom prvi put u poslednjih deset godina

Glavni grad Iraka Bagdad osvanuo je danas pod snegom koji nije viĐen više od jedne decenije, što su stanovnici odmah iskoristili za pravljenje selfija, a deca za grudvanje u parkovima.
Irak se suočio sa višemesečnim nemirima, počevši od antivladinog protesta koji je zahvatio zemlju u oktobru, i američkog ubistva najvišeg iranskog generala u Bagdadu početkom januara, što je region približilo ratu usred rastućeg američko-iranskog tenzije.
 
 
Na centralnom gradskom trgu Tahrir epicentru protesta, demonstranti su na trenutak posmatrali snežne padavine.
 
"Hvala bogu da jutros pada sneg. Atmosfera je prelepa i ljudi su veoma srećni jer je ovo prvi put da sneg pada u Iraku", rekla je demonstrantkinja Ajmen Ahmed.
 
 
Godišnje snežne padavine su česte u planinskom severnom delu Iraka, ali vrlo retko u Bagdadu. Poslednji put sneg je pao u prestonici 2008. godine.
 
Do podneva se sneg topio u većini delova grada.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin