VIDEO: Poginuo Ludi Majk, pokušavao da dokaže da je Zemlja ravna

Majk Hjuz, poznatiji kao Med Majk, poginuo je kada se srušila raketa koju je sam napravio.
On je pokušavao da dokaže da je Zemlja ravna. Prošle godine rekao je da Zemlja ima oblik frisbija i da namerava da odleti u svemir kako bi se uverio u to.
 
"Naše misli i molitve usmerene su ka porodici i prijateljima Majka Hjuza tokom ovog teškog perioda. Ovo lansiranje oduvek je bilo njegov san i kanal Sajens bio je sa njim da zabeleži putovanje", navodi se u saopštenju kanala Sajens (Science channel).
 
Hjuz je, kako se navodi na sajtu kanala Diskaveri, let trebalo da izvede kao deo novog serijala Homemade astronauts. 
 
Majk Hjuz i Voldo Stejks napravili su raketu na parni pogon. Prema njihovom planu, raketa je trebalo da podigne Majka na visinu od oko 1.530 metara (5.000 stopa) iznad pustinje, u blizini grada Bastrou, u američkoj saveznoj državi Kaliforniji.
 
U video-snimcima koje su snimili posmatrači eksperimenta vidi se lansiranje rakete, a zatim smrtonosni pad Majka Hjuza. Iz kancelarije lokalnog šerifa je rečeno da je on na licu mesta proglašen mrtvim.
 
Majk je 2002. godine postavio Ginisov rekord u najdužem letu (skoku) luksuznom limuzinom, kada je u "linkoln taunkaru" "preleteo" 31 metar.
 
  • Vojvosadjan

    24.02.2020 19:19
    @johny
    Izvini nisam video da si napisao izraz saučešća. Izgleda ne umem da čitam. Sve najbolje.
  • Trt

    24.02.2020 17:12
    Mnoga dostignuća današnjice imaju svoju negativnu stranu koja se oličava u tome da je budalama dopušten luksuz da se ponašaju kao budale bez ozbiljnih posledica. U tom kontekstu, potpuno je prihvatljivo smejati se kada se neko od dotičnih budala preigra na svoju štetu.
  • johny

    24.02.2020 15:14
    @Vojvosadjan

    opravdavas smejanje na racun tudje smrti ?
    zar je , pobogu , toliki problem ako izrazim saucesce ?
    orosti mi ako sam uradio nesto lose .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Španski sud zabranio društvenu mrežu Telegram

Okružni sud u Španiji zabranio je rad društvenoj mreži za slanje poruka - Telegram, nakon pritužbi medijskih kompanija da je ona omogućava korisnicima da postavljaju njihov sadržaj bez dozvole.

Marihuana u Nemačkoj legalna od 1. aprila

Plan Vlade Nemačke da liberalizuje pravila o kanabisu prešao je i poslednju prepreku u Parlamentu čime je otvoren put da posedovanje ograničenih količina marihuane bude dekriminalizovano 1. aprila.

Počeo šahovski turnir za mlade u Beogradu

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević i predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić otvorili su danas u Beogradu "Šahovske susrete budućih šampiona".