VIDEO: Policajci izvukli vozača iz kamiona neposredno pre eksplozije

Kamera u Nju Džerziju snimila je policijskog poručnika Edvarda Rajera i policajca Roberta Tarletona kako izvlače povređenog vozača iz kamiona u plamenu.
Policajci iz Nju Džerzija proglašeni su herojima jer su spasili život vozaču koji nije mogao da se izvuče iz kabine kamiona uništenog u nezgodi. Udes se dogodio početkom sedmice, a vozač je izvučen na sigurno nekoliko trenutaka pre nego što je odjeknula eksplozija.
 
Snimak kamere na Tarletonovom vozilu zabeležen je dok je policajac službenim vozilom patrolirao autoputem. U jednom trenutku ugledao je kamion parkiran sa desne strane puta. Prikolica je bila u plamenu, a Tarleton nije mogao da vidi da li je vozač napustio kabinu.
 
Policajac je odmah pozvao hitne službe da dođu na mesto udesa i brzo krenuo prema zapaljenom kamionu. Kada je prišao vozilu, video je svog kolegu Rajnera koji je bio svedok saobraćajne nezgode i već pokušavao da spasi vozača.
 
 
Potom su službenici otvorili vrata kamiona i zajedničkim snagama pokušali da pomognu vozaču. Nekoliko trenutaka kasnije, čula se eksplozija. Tarleton je uputio nekoliko reči povređenom čoveku, a posmatračima savetovao da se pomere od kamiona.
 
"Juče su poručnik Edvard Rajer i policajac Robert Tarleton izvukli muškarca iz kabine zapaljenog kamiona, samo nekoliko sekundi pre nego što je vozilo eksplodiralo. Njihova brza i odlučna akcija zaslužuje priznanje i predstavlja oličenje časti, dužnosti i posvećenosti profesiji", stoji u Fejsbuk objavi Policijske uprave Nju Džerzija.
 
U međuvremenu je utvrđen identitet vozača kamiona. Reč je o Ronu Hikmanu (63) iz Ohaja.
 
"Rekao je da je ošamućen. Kaže da je uključio svetlosnu signalizaciju kako bi bezbedno izašao iz kamiona, a poslednje čega se seća je buđenje kraj puta. Imao je puno sreće", navodi Hikmanova ćerka Tabita Finegen.
 
Hikman je nakon nezgode zbrinut u lokalnoj bolnici gde je utvrđeno da nema ozbiljnih povreda, piše "People".
 
"Hvala vam što ste heroji. Naša porodica još uvek ima muža, oca i dedu", poručila je Tabita policajcima.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin