Za pomfrit u Belgiji ne važe restrikcije zbog virusa korona

Belgijska vlada uvela je tronedeljno skraćeno radno vreme za trgovce kako bi ograničila širenje virusa korona, ali prodavci prženih krompirića ne podležu ovim restrikcijama.
Za pomfrit u Belgiji ne važe restrikcije zbog virusa korona
Foto: Pixabay (ilustracija)
Belgijska vlada je uvela tronedeljno zatvaranje škola, barova, restorana, vežbaonica, odlaganje svih sportskih i kulturnih aktivnosti i skraćeno radno vreme za trgovce, kako bi ograničila širenje korona virusa.
 
Prodavci prženih krompirića ne podležu ovim restrikcijama, mogu slobodno da prodaju pomfrit pod uslovom da se jede na nekom drugom mestu.
 
Procenjuje se da u Belgiji ima oko 5.000 uličnih prodavaca pomfrita, što je 10 puta više po glavi stanovnika nego "MekDonalds" restorana u Americi.
 
Belgija nastoji da zaštiti pržene krompiriće kao belgijsko nacionalno jelo i traži da se i pomfit, kao i tradicionalno belgijsko pivo, prizna kao globalno kulturno nasleđe.
 
Belgijanci tvrde da su oni izmislili pomfrit, ali da su ih američki vojnici stacionirani posle Prvog svetskog rata u frankofonskom delu Belgije nazvali "francuskim".
  • /

    15.03.2020 13:38
    /
    a vafli?
    ima ih vise nego prodavaca pomfrita

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin