Indijci čuju obaveštenje o virusu korona kad nekog pozovu mobilnim telefonom

Mobilni operateri u Indiji svojim korisnicima puštaju poluminutno obaveštenje o virusu korona svaki put kada pozivaju nekoga.
Indijci čuju obaveštenje o virusu korona kad nekog pozovu mobilnim telefonom
Foto: Pixabay
Reč je o informativnom tekstu na engleskom jeziku, koji počinje tako što se čuje nečiji kašalj, umesto uobičajene melodije zvona, a namenjena je isključivo osobi koja poziva. Nedavno uvođenje ovog obaveštenja bilo je propraćeno znatnom medijskom pažnjom, ali su korisnici vrlo brzo počeli da se žale da im je dosadilo, prenosi BBC.
 
Zbog toga su već dostupne aplikacije koje blokiraju obaveštenje, dok pojedine internet stranice preporučuju da se pri svakom pozivu pritisne jedinica ili taraba. Ove opcije navodno vraćaju staru melodiju zvona.
 
Mobilni operateri u Indiji odlučili su se na ovaj korak na zahtev vlasti. Iako je mnogima obaveštenje pomoglo da se upoznaju s virusom korona i njegovim simptomima, kako bi se bolje zaštitili, izazvalo je i dosta panike kod onih koji su već bili uznemireni svim događanjima.
  • eee

    24.03.2020 12:20
    da su se ovi "naši" toga setili... onda u ono neko vreme kad su govorili ljudima da slobodno idu u italiju u šoping i da taj virus ne postoji, da je izmišljen na fbu..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin