Plejboj obustavlja štampanje magazina zbog virusa korona

Prolećni broj čuvenog časopisa za muškarce "Plejboj" izgleda da će biti i poslednji štampani primerak nakon 67 godina izlaženja, saopštila je novinska grupa koja se odlučila za onlajn verziju.
Zbog poremećaja izazvanih pandemijom virusa korona, "bili smo primorani da ubrzamo razgovore koje smo već počeli", objasnio je generalni direktor "Plejboja" Ben Kon u pismu objavljenom na sajtu izdavačke grupe.
 
"Odlučili smo da broj za proleće 2020. koji izlazi ove sedmice bude poslednji za ovu godinu u SAD", rekao je Kon.
 
Obustavljanje izdavanja časopisa koji je najpre izlazio dvomesečno, a potom tromesečno tokom 2019. godine, pominjano je kao mogućnost poslednjih godina, posebno nakon smrti osnivača "Plejboja" Hjua Hefnera u septembru 2017.
 
"Plejboj" je u poslednje vreme značajno povećao prisustvo na internetu, a tokom 2019. godine za 30 odsto je porastao broj pretplatnika.
 
 
Kako se najavljuje, štampano izdanje "Plejboja" neće u potpunosti nestati jer se za 2021. planiraju specijalna izdanja.
 
Prvi broj "Plejboja" izašao je u decembru 1953. godine i prvi je prikazao gole grudi u vreme kada je dominirao puritanizam.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin