Održano internet venčanje, zvanice "prisustvovale" preko društvenih mreža

Diego Aspitia i Sofia Kugino, vereni godinu dana, trebalo je da se venčaju 26. marta u crkvi i proslave sa 400 zvanica dva dana kasnije, međutim mera opšte izolacije proglašena u Argentini primorala ih je da se venčaju preko interneta.
Održano internet venčanje, zvanice "prisustvovale" preko društvenih mreža
Foto: Pixabay
"Venčanje je jedno od najvažnijih događaja u životu čoveka. Nije bilo lako da kažemo sebi da treba da odustanemo. Ali stavili smo svoj san po strani zbog opšteg dobra", rekao je za Frans pres 42-ogodišnji Diego, zaposlen u drogeriji u Kordobi, u centru zemlje oko 700 kilometara severozapadno od Buenos Ajresa.
 
Pošto je opšta izolacija stupila na snagu u celoj Argentini u petak, ceremonija je održana dan posle, preko interneta.
 
Susedi su obezbedili internet, pošto ga par nedavno useljen u novu kuću još nije uveo. Dva člana evangelističke zajednice kojoj pripadaju je održao ceremoniju preko videa, a 400 zvanica su prisustvovali preko Fejsbuka i Instagrama.
 
"Nije bilo svatova, nije bilo svadbenog ručka, nije bilo venčanice, nije bilo sve te pompe, ali bilo je venčanje", rekla je veselo 32-ogodišnja Sofija, profesorka agronomije na Univerzitetu u Kordobi.
 
Rekla je da će prave proslave ipak biti, ali kasnije, jer svi žele da se zagrle, smeju, da se gledaju u oči i podele piće.
 
U Argentini je u petak proglašena opšta izolacija do 31. marta za 44 miliona stanovnika u nadi da će se time suzbiti širenje epdemije korona virusa od koga je prema zvaničnim podacima zaraženo 266 ljudi, a četvoro je umrlo.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.