VIDEO: Poruke na Keopsovoj piramidi "Ostanite kod kuće"

Slavna Keopsova piramida u ponedeljak uveče poslužila je kao video zid na kojem su bile ispisane poruke borbe protiv korona virusa.
"Čuvajte se i ostanite kod kuće" i "Hvala vam što vodite računa o našoj bezbednosti", blještavi su natpisi koji su u ponedeljak prikazani u plavim i zelenim bojama na crvenoj pozadini impozantne Velike piramide u Gizi.
 
U Egiptu je dosad registrovano 656 slučajeva zaraze i 41 smrtni slučaj, a 150 ljudi se oporavilo. Pred malim brojem pozvanih novinara, ministar turizma i starina Kaled el Enani inicijativu je nazvao "porukom upućenom celome svetu".
 
Visoki zvaničnik ministarstva Mostafa al-Vaziri zahvalio je "svom medicinskom osoblju koje radi na tome da ostanemo bezbedni i zdravi".
 
Uvedene su stroge mere držanja razmaka među stanovništvom da bi se smanjio rizik od zaraze među 100 miliona žitelja te zemlje. Turističke atrakcije, verska zdanja i škole zatvorene su do 15. aprila, a avio saobraćaj je obustavljen.
 
Vlasti su proglasile policijski čas tokom noći, a prekršioce očekuju novčane kazne i zatvor.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.