Malezijsko ministarstvo ženama: Našminkane da rade od kuće, pristojno prema muževima

Malezijsko ministarstvo za porodicu je na Fejsbuku objavilo uputstva za žene koje rade od kuće u vreme karantina zbog koronavirusa, pa im se savetuje da kod kuće budu lepo obučene, našminkane i da se ponašaju kao što bi i na poslu.
Malezijsko ministarstvo ženama: Našminkane da rade od kuće, pristojno prema muževima
Foto: Pixabay
"To uključuje pristojan razgovor sa muževima, a isključuje sarkastične komentare ili zadirkivanje koje se ovim postom ne preporučuje", prenosi Index.hr sa portala Free Malaysia Today.
 
Žene takođe ne treba da ulaze u rasprave i svađe s muževima koji ne žele da rade kućne poslove, a ako se muškarci odluče da im pomognu, žene moraju lepo da im objasne šta da rade bez ironičnih komentara.
 
Uz sve to, preporučuje se da žene u razgovoru s muževima pokušaju da imitiraju glas Doremona, lika iz japanskih manga filmova.
 
Objava je izazvala bes među udruženjima za ženska prava u Maleziji koje su osudile takav potez vlade, nazivajući ga diskriminišućim i poražavajućim za društvo.
 
Malezija je trenutno na 104. mestu po jednakosti polova u svetu.
  • Brus Vilis

    31.03.2020 21:55
    Za trenutak sam pomislio da je saopštenje Irineja i SPC.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin