FOTO: Prošetao po bolnici "da dokaže da je virus korona kao grip", pa dobio tri meseca zatvora

Kirnan Stivenson osuđen je na tri meseca zatvora nakon što je prošetao po lokalnoj bolnici kako bi se sam uverio u uticaj virusa korona, a o svojoj poseti pisao je na Fejsbuku.
FOTO: Prošetao po bolnici "da dokaže da je virus korona kao grip", pa dobio tri meseca zatvora
Foto: 021
Kako je opisao, niko ga nije posebno proveravao i smatra da medicinsko osoblje nije ozbiljno shvatilo sigurnosne mere. 
 
"Hodao sam po bolničkim hodnicima, čak sam došao i do intenzivne, niko me nije zaustavio. Razgovarao sam s dvoje zaposlenih, jedan nije ni nosio masku", napisao je između ostalog na Fejsbuku. 
 
 
Ubrzo nakon objave je uhapšen, a uz zatvorsku kaznu mora da plati i 300 funti udruženju medicinskog osoblja u Engleskoj. 
 
Portparol policijske uprave Velija je istakao kako je ovim činom ugrozio medicinsko osoblje i prekršio mere zabrane kretanja koje su na snazi zbog pandemije.
 
Kirnan je svojim postupkom hteo da dokaže kako se virus korona ne razlikuje od običnog gripa.
 
"Ne kažem da Covid-19 ne postoji, to je respiratorni virus, ali se uglavnom fokusira na starije i nemoćne, isto kao i standardni grip. Mnogi ljudi iz dana u dan umiru od normalnih s*anja, ali su ubačeni u Covid-19 statistiku kako bi se pandemija nastavila", napisao je na Fejsbuku. 
 
U policijskoj upravi istakli su kako nisu olako doneli odluku da uhapse Kirnana, ali na njegovom primeru žele da pokažu da ozbiljno treba shvatiti situaciju i poštovati mere i zabrane. 
  • Јое

    05.04.2020 17:34
    Истина
    У сваком рату истина је прва жртва. Тако и у овом.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin