Anketa pokazala: Većina ispitanika veruje da će pandemija trajati još četiri meseca

Anketa sprovedena u šest zemalja pokazuje da ispitanici očekuju da će pandemija virusa korona u svetu trajati još četiri meseca.
Anketa pokazala: Većina ispitanika veruje da će pandemija trajati još četiri meseca
Foto: Pixabay (ilustracija)
Anketa u kojoj je učestvovalo 6.566 ljudi u Južnoj Koreji, SAD, Kini, Nemačkoj, Italiji i Velikoj Britaniji pokazuje da građani veruju da će do kraja epidemije i povratka u normalu proći u proseku još 17 nedelja.
 
Rezultati pokazuju da ispitanici u Kini gde je epidemija izbila u decembru, prognoziraju da će do povratka u normalu proći devet nedelja, prenosi južnokorejska agencija Jonhap.
 
Amerikanci očekuju da će pandemija proći za 15 sedmica, ispitanici u Južnoj Koreji i Nemačkoj za 17, a Italijani i Britanci 22 nedelje.
 
Čak 22 odsto ispitanih kaže da će možda proći pet meseci do čak dve godine pre nego se život vrati u normalu.
 
Ispitivanje pokazuje i da 47 odsto ispitanika pozitivno gleda na reakciju svojih vlada na epidemiju. Najviše poverenja u svoju vladu imaju Kinezi, 79 odsto, zatim Britanci, 50 odsto, a slede Južnokorejci, Amerikanci, Italijani i Nemci.
 
Onlajn anketu je sprovela američka marketinška agencija Flajšmen-Hilard između 30. marta i 3. aprila.
  • Slavija

    13.04.2020 10:21
    Do...
    ... Juna
  • Penzioner

    13.04.2020 09:27
    Dok smo živi
    Kod nas će pandemija da potraje dogod nam je Njegovo veličanstvo - Prepametni i Premudri, na vlasti! A to može da potraje, ihaaaj...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin