VIDEO: Mekdonalds zatvorio restoran zbog obaveštenja da je "crnim ljudima" zabranjen ulaz

Kompanija Mekdonalds privremeno je zatvorila jedan svoj restoran u kineskom gradu Guangžou pošto se u tom objektu nedavno pojavilo obaveštenje da je "crnim ljudima" ulaz zabranjen.
VIDEO: Mekdonalds zatvorio restoran zbog obaveštenja da je "crnim ljudima" zabranjen ulaz
Foto: Pixabay
Da je obaveštenje zaista postojalo dokazano je i video-snimkom objavljenim na društvenim mrežama, a "Mekdonalds" je restoran zatvorio čim je saznao za obaveštenje koje je, uz izvinjenje, odmah uklonjeno, navodi BBC. Na papiru piše da je zabranjen ulaz "crnim ljudima".
 
 
Pošto su se na internetu pojavile glasine da se među Afrikancima širi zaraza virusom korona, u ovom kineskom gradu rastu tenzije između domaćeg stanovništva i prilično brojne populacije poreklom iz Afrike, koju u tom industrijskom gradu mahom čine trgovci. Usled toga, stotine Afrikanaca ostale su bez smeštaja u stanovima i hotelima.
 
U odgovoru na izraze zabrinutosti zbog diskriminacije, vlasti pokrajine Guangdong izdale su saopštenje u kojem se ističe prijateljstvo, partnerstvo i bratski odnos između Kine i Afrike.
 
"Mekdonalds" je reagovao saopštenjem u kojem se navodi da zabrana ulaska za ljude crne puti ne predstavlja inkluzivne vrednosti te kompanije.
  • Arađanka

    15.04.2020 20:33
    bar nešto lepo
    Eto ponosna sam na svoj grad u kojem nema tog smrdljivog Meka
  • поштар

    15.04.2020 11:12
    Ембарго
    Кина стварно решили да се свети Америци за трговински рат. Овај потез је сигурно упућен Афро-Американцима и постављање америчког ланца брзе хране у врло неугодну позицију (губитак кредибилитета, глобални скандал итд.). Пази сад кад затворе ту франшизу у Кини.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Španski sud zabranio društvenu mrežu Telegram

Okružni sud u Španiji zabranio je rad društvenoj mreži za slanje poruka - Telegram, nakon pritužbi medijskih kompanija da je ona omogućava korisnicima da postavljaju njihov sadržaj bez dozvole.

Marihuana u Nemačkoj legalna od 1. aprila

Plan Vlade Nemačke da liberalizuje pravila o kanabisu prešao je i poslednju prepreku u Parlamentu čime je otvoren put da posedovanje ograničenih količina marihuane bude dekriminalizovano 1. aprila.

Počeo šahovski turnir za mlade u Beogradu

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević i predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić otvorili su danas u Beogradu "Šahovske susrete budućih šampiona".