Maja Gojković izbacila poslanike DJB iz skupštinske sale jer nisu nosili maske i rukavice

Predsednica Skupštine Maja Gojković izbacila je sa zasedanja troje poslanika pokreta Dosta je bilo jer nisu hteli da u skupštinskoj sali nose maske i rukavice.
Maja Gojković izbacila poslanike DJB iz skupštinske sale jer nisu nosili maske i rukavice
Foto: 021.rs
Gojković je prekinula govor premijerke Ane Brnabić o funkcionerskoj kampanji, i zamolila poslanike Sašu Radulovića, Branku Stamenković i Vojina Biljića da se pridržavaju mera zaštite i stave maske i rukavice koje su, kao i svi ostali, mogli da uzmu na ulazu u zgradu.
 
"Došli ste da napravite incident. Stavite maske i rukavice, nema diskusije o merama vlade, izađite ako nećete da poštujete mere", rekla je predsedavajuća.
 
Pošto im nije dala reč da obrazlože svoje ponašanje, poslanici DJB napustili su skupštinsko zasedanje.
 
"Pravila važe za sve, ovo je ozbiljna država", rekla je Gojković dok su poslanici izlazili.
 
Stamenković: Maja Gojković vrhunski manipulator
 
Poslanica Dosta je bilo Branka Stamenković je rekla da je predsednica parlamenta "pola sata" pre nego što je lider DJB Saša Radulović trebalo da se obrati poslanicima, "iznenada napravila veliko pitanje zašto ne nosimo maske u plenumu".  
 
"Maja Gojković je vrhunski manipulator, zato je SNS drži na toj poziciji. Nadala se da će tako naterati Sašu Radulovića da odustane od govora jer se najviše plaši onog što DJB ima da kaže u Skupštini, a drugi, perfidniji razlog je da, pod znacima navoda, medijima nabaci temu da izveštavaju o nekakvim maskama, a ne o sadržaju onoga što su poslanici DJB rekli", kazala je Stamenković.
  • DrAna

    03.05.2020 01:29
    SZO e izjavila da masku treba da nosi obolela osoba da zaštiti druge. Takođe, oni u početku nisu ni znali za neme nosioce. Dakle, pošto se nikada ne zna da li je neko nosilac virusa bez simptoma, ili je inficiran pre dva dana i još uvek nema simptome, sve osobe ako imalo imaju brige za druge bi trebalo da nose maske.
    Neodgovorno je reči da maske nisu potrebne.
  • PetarPP

    30.04.2020 10:12
    @Orwell Vegan
    "Face masks cannot stop healthy people getting Covid-19, says WHO"
    https://www.theguardian.com/world/2020/apr/07/face-masks-cannot-stop-healthy-people-getting-covid-19-says-who

    U prevodu maske koje mi imamo ne zaustavljaju viruse.
  • Osoba M

    30.04.2020 06:37
    Ko je gledao prenos skupstine, primetio je da ni doticna Gospodja Gojkovic nije nosila masku i rukavice

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.