Mekdonalds testira metode distance u svojim restoranima, ukida se posluživanje za pultom

Big Mekovi dostavljeni na kolicima, dezinfekcijska sredstva na ulazu i odvojena mesta za čekanje mogle bi biti neke od novosti u Mekdonaldsovim restoranima u Holandiji kad se ponovno otvore.
Mekdonalds testira metode distance u svojim restoranima, ukida se posluživanje za pultom
Foto: Pixabay
Mekdonalds u Arnemu isprobava nove metode održavanja socijalne distance kada se ublaže mere borbe protiv koronavirusa. 
 
"Pokušali smo da smislimo kako zaštititi naše goste i zaposlene, a da zadržimo atmosferu restorana", rekla je portparolka tog lanca u Holandiji i dodala: To su drastične promene, no nadamo se da ih gosti neće previše primećivati".  
 
Restorani, kafići i druga javna mesta zatvorena su u Holandiji od 15. marta. U petak je u toj državi bilo 39.791 zaražen, s 4.893 smrtna slučaja. 
 
No, broj novih zaraza pada, zbog čega se vlada poziva da ne produžava mere nakon što isteknu 19. maja. Odluka o otvaranju restorana i kafića očekuje se 12. maja, a premijer Mark Rute odbacuje da će doći do povratka u normalu. 
 
Ako se i ugostiteljski objekti otvore, moraće da zadržavaju goste i zaposlene na najmanje 1,5 metara udaljenosti. 
 
Mekdonalds je objavio da bi mogao uvesti posluživanje za stolovima, a da će hrana gostima stizati na kolicima s kojih će gosti preuzimati svoje narudžbine. Uvešće se i mesta za pranje ruku na ulazima, a jedan zaposleni će iza plastične pregrade usmeravati goste.  
 
Mnogi vlasnici restorana u Holandiji strahuju da će socijalno distanciranje dokrajčiti njihovo poslovanje. Mekdonalds pak veruje kako će nove mere bezbednosti funkcionisati u 180 od 252 veća restorana u državi.  
 
U svetu su trenutno otvorene tri četvrtine Mekdonaldsovih restorana kojih je ukupno 39 hiljada.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin