VIDEO: Napravila rupu na zaštitnoj maski kako bi mogla lakše da diše

Ove nedelje Britanci će dobiti detaljna uputstva o tome da li treba ili ne treba da nose zaštitne maske.
Prema trenutnim smernicama Svetske zdravstvene organizacije, masku treba da nose samo oboleli od virusa korona i oni koji se o njima brinu.
 
Međutim, neke zemlje su kao meru sigurnosti uvele obavezno nošenje maski, a sve veći broj ljudi veruje kako njihovo nošenje zaista deluje u prevenciji širenja virusa.
 
Tako je jedna žena snimljena kako ulazi u market s maskom na kojoj je napravila veliku rupu. Kada ju je prodavac između ostalog pitao zašto je to uradila, rekla je da joj je tako lakše da diše.
 
Prošle nedelje, premijer Velike Britanije Boris Džonson vratio se na posao i u svom prvom obraćanju rekao je kako maske za lice mogu biti veoma korisne, ne samo za kontrolu bolesti, već i za pružanje sigurnosti prilikom korišćenja javnog prevoza.
 
Tokom vikenda Eurostar je doneo odluku da svi putnici u vozovima moraju nositi maske za lice u skladu sa savetima francuske i belgijske vlade.
 
Britanski premijer je takođe nagovestio da će upotreba maski u javnosti uskoro biti obavezna i u ovoj zemlji.
 
  • XO

    05.05.2020 14:30
    Na naplatnoj rampi kod NSa iz pravca Subotice radnik koji naplaćuje putarinu nosi gumene rukavice kojima je isekao prste!?! Lično sam video to u nedelju.
  • ...

    05.05.2020 09:43
    Kao ovi sto lizu kasiku, ali odrzavaju rastojanje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.