Švajcarci će morati da ostave lične podatke ako žele da piju i jedu u kafićima i restoranima

U Švajcarskoj će u ponedeljak ponovo biti otvoreni ugostiteljski objekti, ali će gosti morati da ostavljaju svoje lične podatke.
Švajcarci će morati da ostave lične podatke ako žele da piju i jedu u kafićima i restoranima
Foto: Pixabay
U okviru potrebnih mera zaštite u cilju sprečavanja širenja virusa korona, švajcarske vlasti su se odlučile za najjednostavniji način.
 
Ugostitelji će od svojih gostiju morati da uzmu lične podatke, ime, adresu, broj mobilnog telefona i moraće da ih čuvaju dve nedelje. Tako će gost koji ode u kafić ili restoran i naruči pivo, kafu ili hranu prethodno morati da ostavi i lične podatke.
 
To važi za revervacije stola, ali i za spontanu posetu ugostiteljskim objektima.
 
Lični podaci koje prikupljaju ugostitelji treba da olakšaju zdravstvenim vlastima otkrivanje kontakata u slučaju zaraze jednog od gostiju.
 
Takođe, u Švajcarskoj će za jednim stolom moći da sedi maksimalno četvoro ljudi. Svi gosti moraju da sede, a između stolova mora biti razmak od najmanje dva metra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin